Сутички у Празі: поліція врятувала 9-травневий автопробіг росіян від чехів

У центрі Праги блокували автопробіг російських чехів, які привезли радянські прапори та георгіївські стрічки

Про це повідомляє eadaily.com.

Увечері 9 травня у центрі Праги пройшов мітинг проти прем'єр-міністра країни Андрія Бабіша. Близько 500 осіб зібралися на Вацлавській площі, щоб висловити невдоволення планом політика сформувати уряд за підтримки комуністів.

Під час проведення мітингу стався інцидент з російськомовними громадянами, які проживають у Празі і вирішили відзначити День Перемоги автопробігом центральними вулицями столиці. Близько 19:30 на площі з'явилися машини з чеськими та російськими номерами, прикрашені георгіївськими стрічками, прапорами СРСР та Росії, а так само написами "1941 - 1945”, "Гітлер - чмо", "Ленінград”.

Демонстранти, з урахуванням антикомуністичної теми мітингу, визнали появу автомобілів з російської і радянської символікою провокацією. Вони заблокували дорогу, почали показувати непристойні жести, зривати прапори і кричати "Російські свині!", "Ганьба!", "Чехія - не Росія". В інцидент довелося втрутитися поліцейським, які відтіснили мітингувальників і звільнили проїжджу частину, після чого автомобілі змогли покинути площу.