Цензура "Євробачення" через ЛГБТ та татуювання. Що не сподобалося китайцям

Європейський мовний союз (European Broadcasting Union, EBU) відкликав у китайській телекомпанії Mango TV права на трансляцію пісенного конкурсу "Євробачення"

Як повідомляє BBC, причиною стало те, що Mango відцензерувало трансляцію першого півфіналу. Китайські телевізійники частково замили зображення в номерах, на яких глядачі шоу розмахували ЛГБТ-прапорами.

Два виступи також піддалися повній цензурі. У Китаї не показали номер албанського співака Евгента Бушпепа (Eugent Bushpepa) - (ймовірно, через татуювання учасників гурту).

Вирізали і номер ірландського музиканта Райана О'Шонессі (Ryan O'Shaughnessy), в якому двоє акторів інсценували романтичні сцени.

Представники EBU заявили, що дії Mango TV суперечать принципам універсальності та відкритості, а також традиції "святкування різноманітності через музику". В організації додали, що телекомпанія не зможе показати своїм глядачам інші частини конкурсу.

О'Шонессі привітав рішення EBU і заявив, що з самого початку описував свій номер словами "любов є любов, і неважливо: між двома хлопцями, двома дівчатами або хлопцем і дівчиною". Музикант назвав рішення про відкликання ліцензії непростим, але правильним.

Тим часом Ірландія увірвалась до ТОП-3 рейтинга букмекерських контор.

Читайте також. Другий півфінал Євробачення-2018. Як виступив MELOVIN та інші учасники.