Луценко пропонує депортувати іноземців за порушення українських законів

Генпрокурор Юрій Луценко виступив за жорсткішу міграційну політику щодо іноземців, які порушують українське законодавство

Про це Луценко заявив під час виступу в Національному університеті "Острозька академія", передає "Інтерфакс-Україна".

"На мою думку, законодавство і практика мають бути відкориговані. Таких людей треба негайно депортувати навіть у разі не кримінальних, а адміністративних правопорушень. Якщо іноземець проживає в Україні, це нормально. Але якщо він неправильно перейшов дорогу - він має бути депортований. Той, хто хоче стати громадянином України, не повинен порушувати жодних законів. За кримінальні порушення він має відповідати за законом ", - сказав генпрокурор.

Побиття народного депутата України Мустафи Найєма генпрокурор назвав прецедентом попри відсутність зв'язку нападу з політикою.

"Справа Мустафи Найєма стала незвичайною, тому що з одного боку - "мажори", не громадяни України, з іншого - відомий народний депутат. У цій справі треба довести об'єктивність. Той, хто розбив щелепу народному депутату, має статтю, що передбачає до 8 років ув'язнення. Поки поліція оформляла протокол, він встиг вилетіти з України і пізніше був затриманий в Азербайджані. Позавчора ми дали повний запит про екстрадицію цього громадянина в Україні. Інші учасники відповідатимуть за статтею "хуліганство", і я не сумніваюся, що вони понесуть відповідальність", - розповів Луценко.

При цьому генпрокурор наголосив на необхідності більш серйозного ставлення до діяльності міграційної служби".

"Учасники цього інциденту не є громадянами України, проте хочуть отримати наше громадянство, при цьому здійснюють різні хуліганські дії", - додав Луценко.