Нацполіція відкрила кримінальну справу за перешкоджання роботі Яценюка на посаді прем'єра

Нацполіція розпочала кримінальне провадження за фактом втручання в діяльність Арсенія Яценюка під час його перебування на посаді прем'єр-міністра України

Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Після низки публікацій в ЗМІ та звернень народних депутатів головним слідчим управлінням Нацполіції розпочато кримінальне провадження за фактом втручання в діяльність Арсенія Яценюка під час його перебування на посаді прем'єр-міністра України з метою перешкоджання його діяльності і подальшої відставки з посади голови уряду", - йдеться у повідомлення.

Провадження триває за ч.1 ст. 344 Кримінального кодексу України (втручання у діяльність державного діяча).

Слідство також розглядає версію змови групи осіб для реалізації злочинного задуму.

"За попередніми висновками, вони здійснювали втручання шляхом підкупу громадян, організації проплачених мітингів та розповсюдження дискредитаційної та неправдивої інформації у ЗМІ та через народних депутатів, експертів, інших осіб. За інформацією народного депутата України Олександра Онищенка, лише протягом 2015-2016 років на подібні акції було витрачено понад $30 млн", - зазначають у поліції.

Голова МВС Арсен Аваков назвав перешкоджання Яценюку "брудною політичною корупцією".

"Ця брудна політична корупція має бути розкрита! Потрібно назвати все своїми іменами. Майбутнє має бути без цього бруду - продавців дискредитації, голосів і фейків, покупців і виконавців. Дихати всім стане легше!" - написав у Twitter міністр внутрішніх справ.