Перехід Ярмоленка до "Боруссії": прокуратура розслідує зникнення 150 тис. євро з трансфера

Спортивна школа, де навчався футболіст Ярмоленко, не отримала 5% від суми трансферу між "Динамо" і "Боруссія" (Дортмунд)

Про це повідомляє прокуратура Чернігівської області.

У серпні 2017 року футбольні клуби "Динамо Київ" та "Боруссія Дортмуд" уклали контракт з міжнародного трансферу футболіста Андрія Ярмоленка. Ціна трансферу склала 25 млн євро.

Згідно регламенту ФІФА 5% суми контракту направляється на розвиток спортивних шкіл, у яких виховувався футболіст.

Спортсмен був учнем, вихованцем та гравцем спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу "Юність" у м. Чернігові з 1997 по 2006 рік, тому платіж солідарності мав надійти до спортивної школи.

Утім частина платежу солідарності у сумі 150 тис. євро перерахували громадській організацій із співзвучною назвою, яка не має відношення до виховання футболіста. У подальшому ця організація перерахувала частину коштів на рахунки одного з суб’єктів господарювання.

За вказаним фактом прокуратурою області за результатами вивчення матеріалів про перерахунок коштів, за відсутності факту їх цільового використання, зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого статтею "Шахрайство".