Справа генерала Гриняка: слідство фальсифікує речові докази, - адвокат

Сторона захисту генерала МВС Володимира Гриняка домоглася вскриття усіх пакувань та детального дослідження усіх без винятків речових доказів

Про це адвокат генерала Станіслав Іваницький написав у Facebook:

"Сторона захисту такі домоглася вскриття усіх пакувань та детального дослідження усіх без винятків речових доказів. Під час цього, ми дослідили усі гільзи від боєприпасів, що були вилучені у пана Гриняка.

Важливим є те, що при вилученні усі ці патрони були в боєздатному стані, а тепер вони являють собою лише купу використаних і нікому непотрібних гільз. Разом з цим зауважу, що для повноцінного проведення експертного дослідження цих боєприпасів, було цілком достатньо вибірково використати лише незначну частину з них. Натомість, були використані, точніше кажучи зіпсовані, усі до єдиного патрони, що були вилучені, таких було понад 200 шт. Ті люди, хто захоплюється полюванням, добре знають, скільки коштує така немала кількість патронів.

Навіть я, будучи ідейним пацифістом і абсолютно далеким від зброї, зміг неозброєним оком встановити, що ці гільзи були відстрілені з різних одиниць зброї. Це можна встановити по відбитках бойка на гільзах, це чітко видно навіть на доданих фотознімках. Всім нам добре відомо, що бойок залишає на гільзі унікальний слід, що відрізняється місцем і силою удару по капсулі.

Складається враження, що посадові особи ДСР ГПУ банально взяли ці патрони і поїхали з ними на полювання.

Також залишається незрозумілим, для чого було вилучено та включено до складу речових доказів шкіряний патронтаж, який має для пана Гриняка велику пам'ятну цінність, оскільки дістався йому від його батька багато років тому. Напевно, всьому причиною є підступне бажання слідчого напакостити та зробити так, щоб пам'ятна сімейна реліквія, роками валялася в брудних пакетах на запорошених полках камери схову речових доказів".