У Києві створять арт-сквер імені Василя Сліпака

Понад 10 тис. підписів зібрала петиція щодо створення у підніж'я столичного Андріївського узвозу мистецького скверу імені Василя Сліпака, соліста Паризької опери, Героя України

Про свою підтримку даній ініціативі заявили вже 133 народні депутати, а також третій президент України Віктор Ющенко, співаки Святослав Вакарчук та Олег Скрипка, передає Еспресо.TV.

Київський міський голова вже доручив профільним комісіям міськради розглянути цю петицію. Частина з них вже дали згоду на створення скверу.

Остаточне ж рішення прийматимуть депутати Київради на своїй сесії.

"Створення скверу ім. Василя Сліпака тут, в історичній частині Києва, це надзвичайно знакова річ. Я думаю, що багато хто дивився фільм "Міф" Леоніда Кантера про Василя Сліпака. Хто не дивився, радуж подивитися, бо Василь був талановитою, але дуже простою людиною. Людиною, яка не ставила перед собою якісь політичні задачі. Яка просто жила в своє задоволення повноцінним життям і тішила своїм талантом інших", - наголосив народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький.