Новий прем’єр Вірменії зажадав тісніших військових відносин з Росією

Новий прем'єр-міністр Вірменії Нікола Пашинян заявив президенту Володимиру Путіну, що прагне до тісніших політичних та військових зв'язків з Росією

Про це повідомляє Reuters.

Під час зустрічі на чорноморському курорті у Сочі прем’єр-міністр Вірменії Пашинян заявив Путіну, що Вірменія планує купувала більше російської зброї та залишатися міцним партнером РФ.

"Я можу запевнити, що у Вірменії існує консенсус і ніхто ніколи не сумнівався щодо важливості стратегічного характеру вірмено-російських відносин", - заявив прем’єр.

Пашинян зазначив, що хоче з новою силою підійти до розвитоку тісних зв'язків між Москвою та Єреваном та подякував Путіну за те, як російський лідер вів себе під час вірменських протестів.

"Ми дійсно цінуємо збалансовану позицію, яку Росія прийняла під час нашої внутрішньої кризи. Я думаю, це була дуже конструктивна позиція", - зазначив Пашинян.

Читайте також: Перемога єреванського Майдану. Хто контролює ситуацію і що очікує на Вірменію

  • Нагадаємо, 16 квітня у столиці Вірменії Єревані тисячі людей вийшли на протест проти висунення на посаду прем'єр-міністра кандидатури екс-президента країни Сержа Сарґсяна.
  • Пізніше протестувальників почали затримувати, багато хто з них отримував ушкодження у сутичках із поліцією.
  • 17 квітня Сержа Сарґсяна призначили прем'єр-міністром попри масові протести.
  • Після цього хвиля протестів продовжилась. Впродовж майже тижня поліція затримувала демонстрантів. З Єревану повідомляли про 277 затриманих противників Сарґсяна станом на 22 квітня.
  • 23 квітня через масові протести Серж Сарґсян пішов у відставку.
  • 1 травня правляча партія не підтримала Пашиняна  на посаду очільника уряду, хоч він і був єдиним кандидатом.
  •  8 травня лідера опозиційного руху "Елк" Нікола Пашиняна обрали прем'єр-міністром Вірменії.