Прикордонники не пропустили до України російську співачку

Вночі 14 травня прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" не пропустили до України російську артистку Світлану Сурганову через відвідування ТОТ АР Крим.

Під час оформлення пасажирів рейсу "Мінськ – Київ" в аеропорту "Київ", прикордонники виявили громадянку РФ Світлану Сурганову ("Сурганова и оркестр"). Встановлено, що у травні 2016 року вона дійсно відвідувала ТОТ АР Крим авіарейсом з Санкт-Петербурга до Сімферополя та за 2 дні повернулася до Росії. 

В Україну Світлана Сурганова прилетіла з приватною метою. Проте законодавство щодо відвідування тимчасово окупованих територій виключень не передбачає. Артистку на територію України не пропустили та заборонили в'їзд у країну на 3 роки.

Читайте також. 11 російських артистів, яким заборонили в'їзд в Україну

Загалом впродовж 2017-2018 років прикордонники не пропустили через державний кордон та заборонили в'їзд до України вже 117 артистам й іншим публічним діячам з РФ, які порушували українське законодавство щодо поїздок до ТОТ АР Крим.

Довідка. Світлана Сурганова відома як екс-солістка гурту "Ночные снайперы". Пізніше створила власний колектив "Сурганова і оркестр", лідеркою якої є зараз.