Сурков може залишити роботу в українському напрямі

Помічник президента РФ Владислав Сурков, найімовірніше, може залишити роботу в українському напрямі

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на власні джерела. 

"Передбачається, що поточна позиція Владислава Юрійовича, пов'язана з цим напрямом, зміниться. Проте не можна виключати, що його досвід і політичний вплив у регіоні залишаться стійкими й затребуваними", - сказало джерело, знайоме з ситуацією.

Джерело, близьке до організації переговорів у форматі Сурков-Волкер заявило, що у переговорному процесі наразі настала пауза

"Поки що не сформульовано порядок денний дискусії. Говорити про продовження зустрічей передчасно", - сказало джерело.

Раніше у Кремлі у зв'язку з інформацією про відставку Суркова з посади помічника президента РФ заявили, що не передбачають кадрових рішень.

"Ми ніколи не передбачуємо якихось кадрових рішень і повідомляємо про підписані укази в міру їх надходження. Кадрові рішення ми ніколи не анонсуємо", – сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Крім того, Пєскова запитали про те, чи є сенс очікувати змін політики Кремля щодо Донбасу в разі звільнення Суркова зі своєї посади.

"Така віртуальна постановка питання навряд чи доречна. Але я хочу просто нагадати, що у нас не держслужбовці визначають зовнішню політику, а президент РФ, і зовнішня політика президента залишається послідовною, абсолютно зрозумілою і добре відомою", – сказав Пєсков.