Україна та Росія повинні домовитися щодо "Північного потоку-2", - МЗС Німеччини

Україна та Росія повинні досягти згоди у суперечці щодо газогону "Північний потік-2"

Про це повідомив міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр, передає DW.

Міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр під час візиту до Києва зазначив, що у суперечці щодо газогону "Північний потік-2" потрібно досягти згоди між Україною та Росією. Має бути знайдене рішення, що враховує інтереси усіх залучених сторін, сказав він.

Під час зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом міністр також зазначив, що Німеччина "дуже серйозно" ставиться до своєї відповідальності перед Україною в цьому питанні.

"Ми повинні поважати і інтереси України, в тому числі фінансові, виробити гарантії з тим, щоб продовжити транзит газу Україною і досягти позитивних результатів", - заявив Альтмаєр.

Стосовно проекту газогону "Північний потік-2" Гройсман заявив, що це виключно політичний проект для політичного тиску на Україну та Європу.

"Для Росії це вигідний проект, який в довгостроковій перспективі забезпечить залежність всієї Європи від Росії. І при цьому не існує жодної реальної гарантії, що Північний потік - 2 не буде використано у політичних цілях", - підкреслив прем'єр-міністр України.

Нагадаємо, що міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр здійснює візит до України і Росії. Українська столиця - перша зупинка в дводенному турне німецького міністра. Після Києва Альтмаєр відвідає Москву.