Голова журі Пулітцерівської премії йде у відставку. Його звинувачують у примусових поцілунках

Голова журі найпрестижнішої мистецької премії в США Юнот Діас іде у відставку через звинувачення у сексуальних домаганнях

Про це повідомляє The Guardian.

“Розгляд звинувачень проти письменника буде розпочато сьогодні”, - повідомляє видання з посиланням на Раду Пулітцерівської премії.

Діас обійняв посаду голови журі у квітні поточного року, але вимушений йти у відставку через звинувачення у сексуальних домаганнях. Колеги Діаса висунули перед ним умову: або відставка, або поліцейське розслідування.

Першою про поведінку Діаса заявила американська письменниця Зінзі Клеммон.

“Як студентка-випускниця, я запросила Юнота Діаса виступити на семінарі з питань представництва в літературі... Він використав це, як можливість схопити і насильно поцілувати мене. Я далеко не єдина, з ким він це зробив. Відмовляюся більше мовчати”, - розповіла Клеммон в Twitter.

As a grad student, I invited Junot Diaz to speak to a workshop on issues of representation in literature. I was an unknown wide-eyed 26 yo, and he used it as an opportunity to corner and forcibly kiss me. I'm far from the only one he's done this 2, I refuse to be silent anymore.

— zinziclemmons (@zinziclemmons) 4 травня 2018 р.

“В цьому й проблема: Діаз зробив ставку на наставництво серед найуразливіших жінок у літературі під виглядом активності та допомоги. Я знаю цих жінок. Вони мої друзі. Біль Діаза ніщо в порівнянні з тим, що вони пережили”, - написала Клеммон ще в одному пості.

This is the issue: Diaz made a point of mentoring some of the most vulnerable women in literature under the guise of activism and help. I know these women. They are my friends. Diaz's pain pales in comparison to what they have endured.

— zinziclemmons (@zinziclemmons) 7 травня 2018 р.