Монологи з моргу: Мінінформполітики запустило серію роликів про безпеку на дорогах

Міністерство інформаційної політики запустило серію соціальних роликів про безпеку дорогах

Про це повідомляє UATV.

У 2017 році поліцейські зафіксували понад 114 тисяч випадків керування транспортом у нетверезому стані. Це на четверть більше, ніж у 2016 році. Всього минулого року сталося 162,5 тисячі ДТП. Із низ з вини п'яних водіїв - 5,8 тисячі. Упродовж минулого року на дорогах загинуло майже 3,5 тисячі людей. 

За даними Нацполіції, у 2017 році в країні зареєстрували 27 220 ДТП із постраждалими. 3432 людини загинуло, майже 35 отримали травми. 

Переважна більшість ДТП сталися через порушення правил ПДР. Тому Міністерство інформаційної політики запустило цикл соціальних роликів про ДТП з вини водія - п'яні за кермом, перевищення швидкості, відволікання уваги на телефон. 

Соціальна реклама закликає українців берегти себе та інших на дорогах. Ролики під назвою "1 погляд у телефон за кермом", "1 літр пива за кермом", "1 sms за кермом" вийшли в соцмережах телеканалу іномовлення України UATV.

“Порушення ПДР і, як наслідок, серйозна статистика постраждалих… це дуже актуальна й важлива тема. У МІП додали цю тему в план заходів, і відповідно, оголосили конкурс із соціальної реклами, щоби привернути увагу людей до ситуації на дорогах. На конкурс подалися кілька агенцій, тож у результаті ми маємо ці гідні захоплення ролики", – зазначив державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко.

Невдовзі сюжети передадуть на телебачення і в кінотеатри для максимального поширення. Після презентації цих роликів оголосять новий конкурс на промоцію безпеки пішоходів на дорозі.