На Донбасі 42 обстріли за добу, втрати окупантів - чотири особи

За минулу добу російсько-окупаційні війська 42 рази відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців, жоден з бійців ЗСУ не зазнав поранень

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

Вчора ситуація на сході України залишалася складною, втім інтенсивність бойових дій на лінії зіткнення зменшилася.

Російсько-окупаційні війська 42 рази відкривали вогонь по позиціях української армії, з них 11 - використовували міномети, заборонені Мінськими угодами. Наші війська вели активну оборону та давали адекватну відповідь противнику.

Окупанти вели турбуючий вогонь на Луганщині, в районах Троїцького, Новозванівки та Золотого, намагаючись спровокувати вогонь українських воїнів у відповідь.

Активні бойові дії спостерігалися в районах населених пунктів Залізне, Новгородське, Шахта Бутівка, що на Донецькому напрямку. Втім, зусилля ворогів були марними, адже оборонні рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

"За минулу добу зі складу Об’єднаних сил загиблих та поранених немає. За даними розвідки, втрати противника склали 1 вбитий та 3 порениних. Поточної доби, 15 травня, зафіксовано 7 випадків відкриття вогню окупантами зі стрілецької зброї по наших позиціях з метою спровокувати вогонь у відповідь", - підсумували у штабі.