ФІФА реформує клубний ЧС: відомі формат, призові та дата старту

ФІФА вирішила з 2021 року кардинально змінити формат клубного чемпіонату світу з футболу

Про це повідомляє Gadzetta dello Sport.

Призовий фонд турніру складе $3 млрд. У оновленому клубному чемпіонаті світу з футболу зіграють 24 команди, які будуть розбиті на вісім груп. ФІФА планує організувати перший розіграш оновленого турніру в 2021 році - з 10 до 28 червня. Точне місце проведення поки не відоме, але найімовірніше, це буде Китай.

На перший розіграш ФІФА запросить найтитулованіші клуби світу, але у майбутньому учасники турніру відбиратимуться за спортивним принципом.

У першому турнірі візьмуть участь 12 клубів з Європи, чотири - з Південної Америки, по два - з Північної Америки, Африки та Азії. Ще одна команда буде обрана після матчу плей-офф між кращою командою Океанії та ще одним клубом з Південної Америки. Також квоту отримають організатори турніру.

Попередній список запрошених від Європи клубів виглядає наступним чином: "Реал", "Барселона", "Ліверпуль", "Манчестер Юнайтед","Ювентус", "Інтер", "Мілан", "Баварія", ПСЖ, "Аякс". Ще два клуби оберуть серед "Манчестер Сіті", "Челсі", "Атлетико", "Порту", "Бенфіки" та дортмундської "Борусії".

Читайте також: "Марсель" - "Атлетико". Все про фінал Ліги Європи