Сенцов оголосив голодування

Український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії та анексованому Криму

Про це заявила двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан у коментарі "Громадському". 

З'ясувалося, що українець готувався до голодування два місяці, зокрема фізично готував організм та відмовився від передач.

За словами адвоката Дмитро Дінзе,Сенцов заявив, що готовий померти, якщо його вимоги не будуть виконані. Так він відповів на спроби відмовити його від голодування. 

"Я, Сенцов Олег, громадянин України, незаконно засуджений російським судом і знаходжуся в колонії міста Лабитнангі, оголосив безстрокове голодування з 14 травня 2018 р. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які знаходяться на території РФ. Разом та до кінця! Слава Україні", - йдеться у заяві політв'язня.

Каплан зауважила, що не може підтримати такі дії брата, адже від голодування більше шкоди, ніж користі і вона за нього боїться.

"Олег 4 роки в пекельних умовах, без вітамінів, без сонця, без нормального харчування, під страшним психологічним тиском. Цей його крок змушує нервувати, але я знаю Олега і знаю, що він не відступить. Мені залишається тільки сподіватися, що він витримає і досягне поставленої мети", - наголосила вона.