Вертольотники ЗСУ провели навчання поблизу лінії розмежування на Донбасі

Поблизу лінії розмежування на Донбасі проведено практичне авіанаведення українських екіпажів Мі-24 по умовних цілях противника

Про це повідомляє прес-центр Операції Об'єднаних сил.

В рамках проведення операції Об’єднаних сил вперше відбулися навчання авіаційних навідників з наведення екіпажів Мі-24 по наземних цілях.

Під час відпрацювання практичних дій командир механізованого підрозділу здійснює запит на вогневу підтримку з повітря. Передові авіаційні навідники зі складу групи бойового управління дають цілевказання екіпажам бойових вертольотів, які на максимальній швидкості заходять на цілі противника та умовно їх знищують.

За словами начальника армійської авіації операції Об’єднаних сил, командування дотримується Мінських домовленостей у повному обсязі та проводить тренування без реального застосування авіаційного озброєння. Проте, у разі загострення обстановки на лінії зіткнення, армійська авіація готова виконувати завдання за призначенням у повному обсязі.

Варто додати, що екіпажі вертольотів Мі-24 під час тренування використовують практику ведення радіообміну в повітрі та на землі за стандартами країн-членів НАТО.