Докази агресії РФ: СБУ випускає збірки колишніх в'язнів про катування окупантами

Служба безпеки України продовжує збирати та оприлюднювати свідчення колишніх заручників про факти збройної агресії РФ та дані про встановлені особи проросійських катів

Про це повідомляє прес-служба СБУ. 

Розповіді ще сорока двох колишніх заручників, які незаконно утримувалися бойовиками у  нелюдських умовах та піддавалися тортурам від 189 до 1083 діб, оприлюднено на сторінках чергової збірки інформації. Це вже шосте документальне видання, підготовлене за результатами опитування співробітниками спецслужби звільнених українців.

СБУ на основі свідчень ідентифіковала особи шести бойовиків, які особисто піддавали знущанням захоплених українських вояків та цивільних. Зокрема, у збірці оприлюднено фото садистів на прізвисько "Адреналін" та "Батон", які позують перед входом до "кімнати для тортур" на тлі знарядь для катування і захисного від бризків крові спецодягу.

Наразі ці зловмисники розшукуються правоохоронцями для притягнення до кримінальної відповідальності, одного з них на прізвисько "Крутий" вироком український суд вже засудив до десяти років позбавлення волі. 

На сьогодні збірки, які виходять трьома мовами – українською, англійською та російською, містять фрагменти інтерв’ю із 435 свідками злочинів російських терористичних угруповань. У повному обсязі ці  матеріали належним чином оформлені та передаються до міжнародних судових інстанцій як докази порушень РФ низки міжнародних конвенцій. 

Голова СБУ Василь Грицак передав ці збірки спеціальному представникові державного департаменту США у справах України Курту Волкеру під час робочої зустрічі, яка відбулася 16 травня у Службі безпеки України.  

Ознайомитись зі збірками можна за посиланням