Допит Шуляка не спростував обвинувачення проти Януковича, - прокурор

Прокурор Руслан Кравченко висловив думку, що захист колишнього президента України Віктора Януковича провалив допит свого свідка, оскільки виступ Шуляка "не спростовував обвинувачення, висунуте Януковичу"

Про це повідомляє Укрінформ.

Головуючий суддя Владислав Дев'ятко оголосив рішення Оболонського райсуду про перерву у розгляді справи про державну зраду екс-президента Віктора Януковича до 5 червня

"Таким чином, для допиту свідків захисту оголошується перерва на 10:00 5 червня. Подальші дати - це 6, 7, 8 червня, чотири дні підряд також на 10:00 ми чекаємо свідків захисту", - сказав Дев'ятко.

Адвокат Віталій Сердюк, у свою чергу, зазначив, що екс-начальник служби безпеки Януковича Костянтин Кобзар просить, щоб його допитали з Криму у період з 23 липня по 28 липня. Про допит з Криму, за його словами, попросив і колишній співробітник охорони президента Сергій Бернацький - у період з 30 травня по 6 червня.

Сердюк додав, що колишній керівник МВС Віталій Захарченко і екс-глава СБУ Олександр Якименко продовжують наполягати на допиті у рамках розгляду цієї справи через міжнародно-правову допомогу.

Натомість головуючий суддя заявив: "Щодо заяви Кобзаря, то Кобзар не може давати вказівки суду, на які дати йому зручно, тим паче що він зазначає, що він може бути допитаний лише в кінці липня. Це порушення усіх можливих розумних строків розгляду справи".

На засіданні у четвер суд допитав екс-командувача внутрішніх військ МВС Станіслава Шуляка за допомогою відеозв'язку з Кримом. Той повідомив, що, на його думку, в період Євромайдану існувала загроза життю Януковича. Також він сказав, що не отримував команд стріляти по протестувальниках у 2014 році, а сам вирішив дати наказ відкривати вогонь "у відповідь".

Шуляк також уточнив, що в березні 2014 року розмовляв з Януковичем у Ростові щодо участі ЗС РФ в "миротворчій місії на території України". На думку екс-командувача внутрішніх військ МВС, ця "миротворча місія" мала застосовуватися на всій території України.