ГПУ викрила конвертцентр, через який держава недоотримала 30 млн грн

Генеральна прокуратура України викрила незаконний конвертаційний центр, який завдав збитків державі у розмірі понад 30 млн грн

Про це повідомляє прес-служба ГПУ 

Конвертаційний центр діяв у Києві у період з 2016 року по цей час. Він надавав підприємствам фармацевтичної галузі міста Києва, Київської та інших областей послуги з мінімізації податку на прибуток підприємств, формування незаконного податкового кредиту та незаконного переведення безготівкових коштів у готівку. 

"За час роботи конвертаційного центру сформовано фіктивну витратну частину групі підприємств реального сектору економіки, за начебто надані послуги з дослідження кон’юнктури ринку на загальну суму 320 млн грн, внаслідок чого державним бюджетом України недоотримано податків на суму понад 30 млн грн", - йдеться у повідомленні. 

15 травня для отримання доказів незаконного бізнесу провели низку обшуків, в ході яких виявили та вилучили документи фінансово-господарської діяльності фіктивних підприємств, гроші, чорнову бухгалтерію, печатки транзитно-конвертаційних підприємств та інші речі і документи, які мають значення для кримінального провадження.

На даний час триває досудове розслідування.