Рада тягне з голосуванням за членів ЦВК. БПП наполягає на розгляді наступного тижня

Фракція “Блок Петра Порошенка” наполягатиме, щоб питання голосування за нових членів Центральної виборчої комісії було розглянуто наступного пленарного тижня, тобто 22-25 травня

Про це заявив заступник голови фракції Сергій Березенко, передає “Інтерфакс-Україна”.

"Ми сьогодні наполягатимемо на тому, щоб наступного тижня розглянути ті кандидатури (до Центральної виборчої комісії - ІФ), які внесені для того, щоб запустити нову роботу ЦВК", - сказав С.Березенко журналістам у кулуарах Верховної Ради в четвер.

Він допустив появу в Центрвиборчкомі ще однієї вакансії: "Можливо, там звільниться вакансія... Хтось може прийняти рішення завершити свою каденцію або спливатиме термін повноважень чиннних членів".

За словами Березенка, у такому разі будуть внесені нові кандидатури на місце вибулих із ЦВК.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи внесе президент ще кандидатури до Центрвиборчкому, він наголосив: "Ніхто не обмежує політичні сили додати кілька кандидатур".

Водночас заступник голови фракції додав, що в цьому випадку процедура голосування за призначення нових членів ЦВК затягнеться.

"Я вважаю, що якщо це зробити, то це затягування часу, тому що знову комітет, знову близько 20 або 30 днів на спецперевірку, а це означає, що ми зайдемо у червень... І незрозуміло, чи встигнемо ми прийняти відповідне рішення до вересня" , - зазначив народний депутат.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко рекомендував 14 кандидатур на 13 місць у ЦВК. Зокрема, було запропоновано такі кандидатури: Алла Басалаєва, Наталія Бернацька, Михайло Вербенський, Андрій Євстігнєєв, Ірина Єфремова, Ольга Желтова, Олег Конопольський, Світлана Кустова, Ольга Лотюк, Віталій Плукар, Євген Радченко, Тетяна Сліпачук, Леонтій Шипілов, Тетяна Юзькова.

18 квітня парламентський комітет з правової політики та правосуддя рекомендував Верховній Раді розглянути подання президента України про призначення нових членів ЦВК.

“Відбулася нарада з головами та представниками фракцій і груп щодо кадрових питань. Під час наради більшість представників підтримали позицію, щоб із кадрових питань, зокрема ЦВК, продовжити політичні консультації у зв’язку з тим, що алгоритм, як визначити 13 з 14 (13 членів з 14 кандидатів в члени ЦВК – ІФ), не було знайдено”, – повідомив Андрій Парубій на пленарному засіданні парламенту в середу після наради.

За його словами, фракція “Блок Петра Порошенка” виступає за те, щоб кадрові питання, зокрема ЦВК, були винесені на розгляд, проте фактично всі інші фракції виступають за те, щоб продовжити політичні консультації.