У РФ відкрили кримінальні справи проти українських суддів, які не визнали анексію Криму

Слідчий комітет Росії порушив кримінальні справи стосовно 15 суддів Конституційного суду України за невизнання анексії Криму

Про це повідомляє "Радіо свобода". 

За версією російських слідчих, українські судді ухвалили дискримінаційне рішення "про визнання декларації про незалежність Криму такою, що не відповідає Конституції України".

У березні 2018 року Головна військова прокуратура України склала повідомлення про підозру голові Конституційного суду Росії Валерію Зорькіну і 18 суддям цього суду у співучасті в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України під час анексії Криму.

Йдеться про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, представниками влади, за попередньою змовою групою осіб, якщо вони спричинили тяжкі наслідки).

8 травня Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу стосовно працівників Головної військової прокуратури України, які відкрили провадження проти суддів Конституційного суду Росії за підозрою в пособництві в анексії Криму.