Вітчизняний агрохолдинг реалізує проект "Село. Кроки до розвитку". Подія

Холдинг "Миронівський Хлібопродукт" реалізує проект "Село. Кроки до розвитку"

Про це йдеться у сюжеті Еспресо.TV.

Покращення самозайнятості в українських селах, розвиток громад та територій, зростання добробуту селян. Такі головні цілі проекту “Село. Кроки до розвитку”, який вже третій рік реалізує один із вітчизняних агро-холдингів. Майбутні підприємці мають змогу отримати грант у розмірі 50 тисяч гривень на відкриття власної справи. Потрібно лише правильно скласти бізнес-план та успішно пройти співбесіду.

"Ми не хочемо, щоб люди з села виїжджали, але при цьому ми розуміємо, що не завжди їм просто знайти заняття для себе в регіонах. Тому ми хочемо допомогти їм розвивати і створювати власний бізнес. Власне, розвивати село як інфраструктуру. З можливістю, щоб люди не тільки звідти не виїжджали, а й навпаки - туди приїжджали", - наголосила директор департаменту управління персоналом і комунікацій холдингу "Миронівський Хлібопродукт" Ксенія Пригожина. 

 У рамках проекту за минулі два роки власний бізнес на селі відкрили 55 підприємців. Майже всі господарства успішно працюють і зараз. Напрямки найрізноманітніші. Українці вирощують ягоди, збирають лікарські рослини, займаються садівництвом. І навіть надають послуги на селі, наприклад перукарські.

"Вирощування лікарських рослин із зеленої книги, вирощування золотого кореня, вирощування шавлії. Цікаві проекти з вирощування винограду, тому що у нас область, яка межує з Молдовою, а там історично був ареал виноградників, які зараз починають відновлюватися" - зауважив голова правління ГО "ВОО "Спілка підприємців "Стіна" Олександр Печалін. 

"Якщо проект буде розвивати ще й громаду, місцевість, де він знаходиться, то звичайно - це перший пріоритет", - підсумувала Пригожина.

Заявки на участь у грантовому конкурсі прийматимуть до 30 червня. В “Миронівському Хлібопродукті” планують відібрати 85 проектів. Географія розширюється. До Черкаської та Вінницької областей цього року додались Тернопільська, Івано-Франківська та Дніпропетровська. А ще селянам радять відвідати безкоштовні семінари, які на місцях проводять громадські організації. На них проконсультують - як краще організувати власну справу, правильно скласти бізнес-план та знайти партнерів.