На Донеччині поліцейським здався патрульний окупантів

У Бахмутському районі Донецької області поліцейським здався патрульний російських найманців

Про це повідомляє МВС України. 

Поліцейські встановили,  що у 2014 році чоловік піддався пропаганді і вступив в ряди проросійських найманців. Новобранець отримав завдання патрулювати рідне місто.

Але служба виявилася не така, як розповідали терористи. Новабраний патрульний побачив, що всі кошти "на армію" ідуть безпосередньо у кишені ватажків терористів.

Тому чоловік майже відразу покинув незаконне формування і всі ці роки жив у страху, намагаючись приховати своє минуле. Зараз він вирішив повернутися до нормального життя та добровільно здався правоохоронцям.

Стосовно колишнього патрульного відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 ККУ (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).

Тільки після того, як чоловік пройде перевірку, і буде встановлено, що на час перебування у незаконних формуваннях він не чинив тяжких злочинів проти мирного населення, справу можуть перекваліфікувати на ч. 6 ст. 260 ККУ, за якою підозрюванний звільняється від кримінальної відповідальності, якщо він добровільно вийшов з незаконного збройного формування і повідомив про його існування органи влади.