Поспати не вийде: Камери відстежуватимуть поведінку та емоції китайських школярів

У середній школі міста Ханчжоу поставили експериментальну "систему управління поведінкою в класі", яка включає в себе розпізнавання облич учнів

Про це пише The Telegraph.

Технологія не тільки записує матеріал, але також аналізує те, що відбувається. Камера розпізнає шість режимів активності учнів: читання, письмо, слухання, сон, а також відповідь вчителю і піднята рука, якщо дитина хоче щось запитати.

Програма також здатна оцінити міміку школярів і проаналізувати, які почуття вони переживають. У списку є смуток, радість, розчарування, переляк, здивування, злість і нейтральна поведінка. Якщо хтось із школярів буде відволікатися на занятті, то вчителю прийде повідомлення.

Технологія являє собою три камери над дошкою.  Поки система встановлена ​​тільки в одному класі, але до літа 2018 року її планують розширити до всього навчального закладу. 

На думку директора школи Ні Ціан (Ni Ziyuan), нова система ніяк не порушує приватне життя школярів. Він додав, що система поділить учнів на дві групи: сконцентровані будуть позначені літерою "A", а ті, що відволікаються - буквою "B". Деякі школярі вже провели уроки під наглядом камер з розпізнаванням облич.

"Раніше на заняттях, які мені не подобаються, я міг лінуватися або навіть подрімати на парті. Але зараз я не можу відволікатися, тому що в класі встановлені камери. Вони постійно спостерігають за мною, ніби пара таємничих очей", - каже один з учнів школи. У Китаї очікують, що система допоможе поліпшити якість викладання в школах.