У Криму схопили учасників акції вшанування дати депортації кримських татар

У Сімферополі, в районі компактного проживання кримських татар – Ак-Мечіт Джамі – затримали мешканців півострова, які проводили акцію “Запали вогонь у своєму серці” до Дня пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу

Про це інформує Крим.Реалії.

Повідомляється, що всього затримали близько 20 осіб. На п'яти поліцейських автомобілях затриманих розвезли по районних ОВС Сімферополя, беруть у них свідчення і проводять дактилоскопію.

Адвокат Едем Семедляєв припускає, що їм хочуть інкримінувати “проведення несанкціонованого мітингу”. До слова, серед затриманих є неповнолітні кримчани.

“Малі хлопці вирішили вшанувати пам'ять, багато неповнолітніх. Спочатку маленький захід пройшов на 9-й вулиці, чоловік 15. Більшість залишалося на 5 вулиці – Амет Хана Султана, хлопці від 13 до 25”, - йдеться у повідомленні.

“Спочатку приїхав один екіпаж ППС і один у цивільному. Знімали номери машин і обличчя людей. Людям це не сподобалося, словесна перепалка виникла з дорослими. Вони поговорили, вже почали розходитися. Захід закінчився. Ми відійшли кави випити, повертаємося вже 5 екіпажів поліції і автозак”, – розповів один із очевидців.

Коментарів російських силовиків з цього приводу поки немає, відзначає видання.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook журналіст Тарас Ібрагімов: "Затриманих біля Ак-Мечеті в Сімферополі розвезли в три РВВС: на вулиці Футболістів (приблизно 8 осіб), Павленка (близько 5 осіб), Київській (близько 5 осіб); за попередньою інформацією, серед затриманих є неповнолітні. Що інкримінують - поки не відомо".

Пізніше він дописав: "З РВВС на Футболістів відпустили трьох, ні в чому не звинуватили, вже поїхали додому; ще двоє (не точно) в дільниці. За попередньою інформацією намагаються інкримінувати «Непокору законному розпорядженню співробітника поліції".