Україна і Канада підписали угоду про військову співпрацю

МВС України уклало технічну угоду з Міністерством національної оборони Канади і Канадськими збройними силами для покращення військового співробітництва

Про це повідомляє прес-служба МВС України. 

Угоду підписали командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров та заступник командувача Канадського командування об’єднаних операцій – начальник штабу генерал-майор Уільям Сеймур.

Угода, зокрема, передбачає підготовку особового складу, вибухотехнічну підготовку, медичну підготовку, модернізацію логістики, професійний розвиток і освіту офіцерів, а також мовні курси і співробітництво у сфері стратегічних комунікації.

"Мова йде і про допомогу в підготовці поліцейських і загальних тренінгів. І справа не в грошах, але я порахував, що канадська сторона надала нам допомогу на 25 млн дол., а справа у тісній співпраці, яка існує між нашими країнами і відомствами. Ми переймаємо ваш досвід, але я думаю, що багато чому ви навчитеся і у нас, у наших військовослужбовців. у нас є досвід ведення гібридної війни", - сказав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, який також був присутній на підписанні угоди.

У свою чергу Сеймур зазначив, що Україна і Канада досягли значного успіху у двосторонньому співробітництві.