Для олігархічних партій небезпечною є заборона на рекламу по ТБ, а не відкриті списки, - Голобуцький

Найбільшу небезпеку "старим" партіям та проектам несе не повних перехід на пропорційну виборчу систему за відкритими списками, а законопроект про заборону телевізійної політичної реклами

Про це політичний експерт Олексій Голобуцький заявив в суботу, 19 травня 2018 року, в ефірі програми "Вердикт" з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV.

"Запропонований закон з приводу заборони політичної реклами на телебаченні внесе значно більше змін до складу наступного парламенту, ніж зміна законодавства (про відкриті чи закриті списки - ред.)", - зазначив він.

На думку експерта, таким чином можна буде "прибрати ті механізми, якими постійно маніпулюють олігархи, повернути депутатів в народ":

"Щоб вони повернулися до нормальних виборчих компаній, які були в 90-их рр. Тобто ходити від будинку до будинку, агітувати, а не показувати цілими днями, вбивати в голови телерекламу, на бордах висіти. За таких умов виграє тільки той, у кого просто більше грошей". 

Саме тому, наголосив він, якщо телерекламу для партій і окремих кандидатів справді буде заборонено, до Верховної Ради зможуть потрапити нові люди, оскільки у більшості нинішніх олігархічних партій немає розбудованих регіональних структур й немає здатних до спілкування з виборцями ораторів.

"У нас зараз в парламенті проблема величезна - немає кого на телебачення пускати. А фракції здоровенні, по 100 людей", - додав Голобуцький.