У Кишиневі затримано 5 противників ЛГБТ-маршу "Без страху"

Поліція Молдови затримала п'ятьох осіб, які намагалися перешкодити проведенню маршу ЛГБТ-спільноти, який мав місце у суботу, 19 травня 2018 року, в середмісті Кишинева

Про це повідомляє місцевий портал NewsMaker.

За інформацією представників правоохоронних органів, затримані у віці від 20 до 40 років нібито поводилися неадекватно. Група протестуючих намагалася перешкодити проведенню маршу і атакувати учасників акції.

Складено два протоколи про правопорушення за фактами дрібного хуліганства, образи співробітників правоохоронних органів.

Як випливає з кількох відео, опублікованих в соцмережах, заворушення сталися, коли демонстранти намагалися прорватися через оточення поліції на вулиці Букурешть. Кордон перегородив рух колони, яка прямувала назустріч маршу ЛГБТ-спільноти.

За даними поліції, до маршу долучилося близько 500 осіб.

Найбільше проведенню заходу опиралися представники православної церкви, зокрема священики у рясях та люди з хрестами та іншою релігійною символікою.

Як зазначає Блокнот-Молдова.md, ще одна жінка почала вигукувати "Ганьба! Хочемо нормальних дітей, а не геїів". Однак, співробітник поліції відтягнув її вбік від процесії.

Також ЗМІ повідомляють про застосування проти учасників контракції сльозогінного газу.