Названо імена тих, хто загинув у храмі РПЦ в Грозному. Противники Кадирова виклали свою версію подій

Стали відомими імена чотирьох чоловіків, які напередодні вчинили збройний напад на православну церкву Архангела Михайла в Грозному (Чечня, Росія)

Атаку здійснили три уродженця Чечні і один житель Інгушетії, повідомляє Kavkaz-Uzel з посиланням на джерело в силових структурах республіки.

За даними видання, на церкву напали чеченці Амір Юнусов, Алі Юнусов й Мікаїл Елісултанов, а також інгуш Ахмед Цечоєв.

Амір і Алі Юнусови доводилися один одному рідними братами. Вони та Цечоєв мали по 18 років, Елісултанов - 19 років.

Як заявляє призначений Кремлем керівник Чечні Рамзан Кадиров, нападники походять з селища Гелдаган Курчалоєвського району та селища Аргунський (Алхан-Чуртах) під Грозним.

За його версією, озброєні підпільники нібито намагалися вдертися до церкви, аби узяти заручників.А "наказ" вчинити даний теракт вони "отримали" з-за кордону.

При цьому чеченське видання Кавказ-Центр, що підтримує збройну боротьбу проти російської адміністрації на Північному Кавказі заперечує слова Кадирова та заяву російських силовиків про цілеспрямований напад молодих людей на православний храм:

"Очевидці свідчать, що перестрілка почалася в парку, який знаходиться неподалік від церкви.

Судячи з усього, молодих людей намагалися затримати за наводкою, й вони вчинили опір. Внаслідок перестрілки в парку було вбито 2 окупантів з Саратова та ще 2 поранено.

ТІкаючи від переслідування, молоді люди забігли до церкви, де в цьому час людей практично не було. Жодних заручників вони не захоплювали. Четверо молодих людей залишилися без зброї після того, як відстріляли з обріза в парку.

У будівлі церкви їх розстріляли і трупи виволокли на вулицю".

На світлині з місця подій біля мертвих тіл чеченців справді лежить обріз, а також боєприпаси. Окрім того, на поясах у хлопців видно закріплені мисливські ножі.