Іноземці скоїли маже тисячу злочинів за 5 місяців, - поліція

Протягом 5 місяців 2018 року іноземці скоїли 960 злочинів в Україні

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на главу Нацполіції Сергія Князєва.

Глава Нацполіції наголосив, що однією зі складових протидії злочинам, які скоюють іноземці, є скорочення їх терміну перебування в Україні або примусове повернення на батьківщину із забороною в'їзду в Україну.

"Якщо ми видворяємо сотні людей, не використовуючи механізму заборони в'їзду, то цій людині нічого не заважає повернутися в Україну через інший пункт пропуску, навіть через добу-дві. Це згаяний час співробітників поліції. Крім того, необхідно налагодити спільну комунікацію Нацполіції, Державної прикордонної служби та державної міграційної служби щодо доступу до інформації, яка перебуває в базах даних наших відомств", - зазначив С.Князєв.

Під час спецоперації "Мігрант" встановили 539 кримінальних правопорушень, вчинених іноземцями, 392 іноземцям оголошено підозру. Також виявлено 42 "кримінальних авторитети" з числа іноземців, які порушили міграційне законодавство, затримано сімох "злодіїв у законі".

За інформацією Нацполіції, цього року стосовно понад 520 іноземців або осіб без громадянства було ухвалено рішення про примусове видворення з країни, 322 рішення було виконано.