"У них кожен місяць проблеми”: відомий спортивний оглядач заявив, що жінкам не місце у журналістиці

Головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков заявив, що жінка не може працювати спортивною журналісткою, оскільки "у неї кожен місяць проблеми"

Про це повідомляє Zaxid.net.

Неприпустимі коментарі Франков зробив у суботу, 19 травня, коли одна зі слухачок на Львівському медіафорумі запитала його про місце жінок у спортивній журналістиці.

"Артем Франков озвучив фразу, що жінка не може бути спортивною журналісткою, бо “у неї кожен місяць проблеми”. Після цього в залі пролунало деяке обурення. Однак Франков не зупинився, вирішивши показати себе твердим “мужиком”, і видав абзац коментарів, що в жінки є своє місце на кухні і біля дітей, а якщо вона цим не займається, він її не поважає. Після цього із залу вийшли декілька учасниць", - розповів головний редактор українського порталу у Польщі Prostir.pl Ігор Ісаєв.

Організатори медіафоруму також відреагували на цей інцидент, заявивши, що не контролюють висловлювань запрошених спікерів, однак засуджують прояви дискримінації та приниження.

Директор Львівського медіафоруму Остап Процик у свою чергу охарактеризував слова Артема Франкова як "примітивний сексистський випад".