У політв'язня Коломійця погіршується здоров'я, він вже 4 рази сидів у ШІЗО

Український політв'язень Андрій Коломієць 19 травня вийшов з штрафного ізолятора російської колонії

Про це повідомляє прес-центр Кримської правозахисної групу з посиланням на інформацію дружини політв'язня Галини Коломієць. 

Вона зауважила, що чоловіка 7 травня знову помістили до ШІЗО на 15 діб. При цьому Коломійця вже четвертий раз саджали в штрафний ізолятор, адже у тюрмі кожного разу знаходять формальні причини для його покарання. У російській колонії він знаходиться з листопада 2016 року.

"Стан здоров'я Андрія погіршився. Незважаючи на молодий вік, Андрій Коломієць страждає декількома хронічними захворюваннями. Його мучить псоріаз, сильні головні болі, підвищений тиск", - наголосили у відомстві. 

Читайте також: Хто такий Андрій Коломієць?

У червні 2016 року активіста Євромайдану Андрія Коломійця засудили в Криму до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Його затримали в російській Кабардино-Балкарії в травні 2015 року за підозрою в зберіганні наркотиків, привезли в Крим та звинуватили у замаху на вбивство двох кримських співробітників спецпідрозділу "Беркут".

За словами адвоката Коломійця, з доказів обвинувачення є тільки дві чорно-білі фотографії нібито обгорілої форми силовиків.