Фінал ЛЧ-2018: Прикордонники розповіли, як оперативно обслуговуватимуть іноземних гостей

Під час проведення в Україні фіналу Ліги Чемпіонів УЕФА 2018 року прикордонники готові оформляти близько 7 тисяч пасажирів за годину

Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

Прикордонники підрахували, що до країни на ЛЧ приїдуть 30 тисяч фанатів та гостей спортивного свята, більшість з них - з Британії та Іспанії, а також Німеччини та Франції.

Понад те, 24 травня у столиці відбудеться ще й фінал жіночої Ліги чемпіонів, в якому зіграють німецький "Вольсбург" та французький "Ліон".

Перші фанати прибуватимуть до України вже у четвер, а їхня більшість приїде 25 травня, тож прикордонники підготували для їхнього оформлення 120 пунктах пропуску.

"При цьому в 18 основних пунктах пропуску, а це 5 повітряних, 7 автомобільних та 6 залізничних, одночасно буде задіяно 800 прикордонників. Також близько 600 знаходитимуться у резерві, а у разі виникнення нестандартних ситуацій буде задіяний спецпідрозділ прикордонного відомства "Дозор". Крім того, під час заходів будуть чергувати близько 100 інструкторів-прикордонників зі службовими собаками", - похизувалися у ДПСУ. 

Читайте також: До Києва їдуть "Реал" та "Ліверпуль". Чому це буде фінал мрії

А от в аеропорту "Бориспіль", щоб пришвидшити процес, одночасно буде задіяно 60 робочих місць, що дасть змогу пропускати до 120 пасажирів за 1 хвилину та близько 7 тисяч - за 1 годину.

Понад те, на пунктах пропуску працюватимуть представники прикордонних відомств чотирьох країн Європейського Союзу, а також дипломатичні представники Іспанії та Британії. 

У відомстві додали, що прикордонний контроль вболівальників фінального матчу здійснюватиметься на пріоритетній основі.

"Гості оформлятимуться організовано групами, а внесення установчих даних про осіб, які перетинають кордон та здійснення перевірки по відповідним реєстраційним базам даних проводитиметься за попередньо наданими списками. Через прогнозоване збільшення пасажиропотоку вболівальники будуть відокремлені від загального руху пасажирів", - підсумували у ДПСУ.

Також для гостей країни напрями руху та кабіни паспортного контролю будуть позначені відповідними логотипами.

Крім того, було створено консультаційний пункт для надання роз’яснень з будь-яких питань проходження прикордонного контролю, налагоджено взаємодію з організаторами фінального матчу, визначено волонтерів, які будуть надавати необхідну допомогу іноземним громадянам.