Договірні футбольні матчі: Поліція переконана у 100% судовій перспективі справи

Слідчі Нацполіції переконані у судовій перспективі кримінальної справи щодо корупції в українському футболі та організації договірних матчів

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив речник МВС Артем Шевченко.

"Вони переконані у 100% судовій перспективі кримінального провадження за двома статтями. Понад рік Департамент захисту економіки документував таку злочинну діяльність. Раніше вона була просто нечесною брудною діяльністю, зараз із 2015 року вона злочинна, адже з'явилася стаття про незаконний вплив на результати офіційних спортивних змагань. Ще раніше з'явилася стаття, яка передбачає кримінальну відповідальність, яка є тяжкою. Саме за нею зареєстровані провадження, проводилися негласні слідчі розшукові заходи, яка передбачає кримінальну відповідальність службової особи по суті за хабар незалежно від форми власності компанії", - сказав Шевченко.

Речник МВС додав, що невдовзі будуть погоджені підозри в цій справі, та наголосив на необхідності очищення футболу від корупції навіть у разі виключення клубів або ліг із спортивного процесу.

"Притягнути до відповідальності та очистити футбол - це більша наша функція, ніж думати, скільки клубів залишиться в тих лігах, один чи два, чи взагалі ліги. Нехай футбольні органи думають про це. Альтернативи боротьбі з цим злом немає",  - зазначив Шевченко.