У Києві банда отруйників грабувала людей: один постраждалий помер, ще 6 - у лікарнях

Київська прокуратура скерувала до Голосіївського райсуду столиці кримінальну справу про 7 зловмисників, які організували схему отруєння та пограбування людей

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Сформована на етнічній основі банда вчинила низку розбійних нападів, у тому числі із використанням насильства та сильнодіючих речовин.

Четверо жінок із цієї злочинної групи знайомилися з відвідувачами кафе та непомітно додавали до їхніх напоїв сильнодіючий лікарський засіб із речовиною "клозапін". Користуючись безпорадним станом потерпілих, зловмисники грабували їх. У такий спосіб грабіжники заволоділи цінними речами та грошима на понад 270 тис. грн. Шестеро з потерпілих потрапили до лікарень із тяжким отруєнням, ще один постраждалий помер.

Усім зловмисникам оголошено підозри за ч. 3 ст. 28, п. п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене організованою групою) та ч. 4 ст. 187 (розбій, вчинений організованою групою) Кримінального кодексу України. Трьох із них заарештовано без права внесення застави, іншим підозрюваним призначено домашні арешти та застави.

Зловмисникам загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.