Екс-командир "Беркута" втік з лікарні. До цього він 45 діб уникав суду, бо був у "надважкому стані"

Екс-командир роти харківського підрозділу "Беркут" Віктор Шаповалов, проти якого відкрито кримінальне провадження, втік з лікарні

Про це на своїй сторінці у Facebook написав активіст Олександр Тимошенко.

Він пояснив, що постраждалі учасники Революції Гідності (включно з ним) вже п’яту добу перебувають у стані жахливої розгубленності. Вони долучені Генпрокуратурою до кримінального провадження щодо Шаповалова. Це провадження розглядається в Подільському районному суді з 25 січня 2016 року. 

"Під час судового засідання 5 квітня 2018 року обвинуваченому В. Шаповалову стало на стільки погано (?!), що суддя Ю. Зубець змушений був обговорити питання щодо виклику йому швидкої допомоги", - наголосив Тимошенко.

Втім, з'ясувалося, що перед транспортуванням обвинуваченого із СІЗО до Подільського суду лікарі-хірурги оглянули Шаповалова та не виявили в нього жодної важкої патології і не заперечували його участі у тому засіданні суду.

В результаті засідання суду, призначені на 17, 27 квітня та 3 травня, не відбулися через відсутність обвинуваченого, який весь цей час перебував в лікувальному закладі під охороною.

19 травня активісти прийшли до центру невідкладної медичної допомоги, щоб "провідати" Шаповалова, який вже 45 діб перебував там у "надзвичайно тяжкому стані". Втім, на вході до медзакладу Нацгвардійці розповіли, що опівночі охорона СІЗО палати, де перебував обвинувачений,була знята, і він зник в нікому невідомому напрямку.

"Якби ви тільки побачили картинку відеотрансляції з палати під час проведення останнього судового засідання (воно було 18 травня, - ред.)! Прооперована три дні тому людина з підключеними кабелями, різними трубками та діючою на момент відеотрансляції крапельницею (начебто її не можна було відтермінувати на пів години пізніше!?). Коли в такому стані через декілька годин зникає людина виникає багато запитаня", - розповів Тимошенко.

Він додав, що теперь активісти чекають офіційної відповіді на їхню заяву та скаргу до генпрокурора Юрія Луценка.