"Укроборонпром" представив проекти кораблів для ВМС Казахстану

"Укроборонпром" представляє розробки підприємств оборонно-промислового комплексу України на міжнародній виставці у столиці Казахстану – Астані

Про це повідомляє прес-служба державного концерну.

Свою продукцію на виставці представляють "Укрспецекспорт", "Луцький ремонтний завод "Мотор", "Завод 410 цивільної авіації", "Машинобудівна фірма "Артем", "Антонов", "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон", "Одеський авіаційний завод" і приватні українські виробники військової техніки: "АвтоКрАЗ" та "Аеротехніка-МЛТ".

На українському стенді встановлені макети гусеничної пожежної машини ГПМ-72, бронетранспортера БТР-3Е1 з бойовим модулем "Штурм", ракетного артилерійського корабля "Каракал", корвета "Гайдук-К", десантно-штурмового катера "Кентавр" та бронекатера "Гюрза-М".

Українські компанії представлять перспективні проекти катерів і кораблів для потреб ВМС Казахстану, будівництво яких можливо на виробничих потужностях АТ "Уральський завод "Зеніт" (Уральськ, Казахстан). До уваги відвідувачів виставки також представлені розробки ДП "Антонов": макети транспортного літака Ан-178 і пасажирського Ан-148.

Протягом чотирьох днів українські делегати проведуть низку зустрічей з керівництвом міноборони Казахстану.

Оборонна виставка "KADEX"проходить раз у два роки, починаючи з 2010 року. На ній виробники європейських та азійських країн презентують свої напрацювання у авіатехніці, космічних та IT-технологіях, системах та засобах протиповітряної оборони, бронетехніці тощо.