Російський "Сбербанк" знову спробує продати "дочку" в Україні

"Сбербанк Росії" вчетверте спробує продати бізнес в Україні

Про це заявив голова "Сбербанку" Герман Греф, передає "Інтерфакс-Україна".

"Україна - це окрема історія, ми вже зробили 3 спроби продати банк. Зараз робитимемо ще й четверту спробу. Сподіватимемося, що цього разу вона буде успішною", - сказав Греф.

Раніше Національний банк України заявив про відсутність потенційних покупців "дочок" російських держбанків і вважає згортання їхньої діяльності єдиною можливістю піти з українського ринку. У березні НБУ відмовив білоруському "Паритетбанку" у придбанні 100% акцій українського філіалу "Сбербанку".

Раніше інтерес до купівлі українського відділення "Сбербанку" вивляв білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня, який планував викупити "Паритетбанк" із держвласності та через нього купити українську "дочку" російського "Сбербанку". Спочатку влада Білорусі схвалила продаж бізнесмену держбанку за $50 млн, проте пізніше підконтрольна Прокопені компанія VP Capital повідомила, що Паритетбанк залишається власністю його поточного власника - Республіки Білорусь.

Російський "Сбербанк" також мав домовленість про продаж українського активу іншій групі інвесторів, але угода не відбулася. НБУ в липні 2017 року відмовив бізнесмену Григорію Гусельникову та сину власника ПК "Русснефть" Михайла Гуцерієва Саїду в придбанні  істотної частки української "дочки" росіського "Сбербанку".