У Москві за земельні оборудки заарештували екс-"мера" Ялти

Басманний районний суд Москви заарештував колишнього "мера" Ялти Андрія Ростенка, який займав цю посаду після окупації Криму Росією

Про це повідомляє "Новая газета".

22 травня співробітники Слідчого комітету РФ затримали Ростенка в одному з аеропортів Москви. Його підозрюють у махінаціях із землею санаторію "Алупка". За версією російського слідства, Ростенко після анексії Криму не передав санаторію 26 соток землі на узбережжі.

Ростенку пред'явили звинувачення в перевищенні посадових повноважень (ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу РФ - до 4 років позбавлення волі). Відзначається, що в травні 2017 року Ростенко видав розпорядження «Про включення земельних ділянок до складу майна муніципального утворення міський округ Ялта», яким вилучив 1,5 га землі у дитячого протитуберкульозного санаторію імені Боброва. На землі санаторію мав з'явитися готель з футбольним полем, а бенефіціаром повинен був виступити президент ялтинського футбольного клубу «Рубін» Павло Кандул.

Російські ЗМІ раніше повідомляли про те, що Ростенко в 90-ті роки перебував в ОЗУ "Греки". Крім того, повідомляється, що Ростенко є людиною, близькою до "глави Криму" Сергія Аксьонова.