Влада Києва відмовилась брати на себе борги "Київенерго"

Київська влада відмовляється брати на КП "Київтеплоенерго" борги ПАТ "Київенерго"

Про це заявив заступник міського голови столиці Володимир Прокопів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він зауважив, що сьогодні Київрада планує ухвалити відповідну постанову, в якій буде зафіксовано відмову від прийому боргів. У ній буде встановлено чітку позицію всіх п'ятьох фракцій Київради.

"Борги "Київенерго" міська рада на себе не перебиратиме за жодних обставин", - наголосив Прокопів.

За його словами, між "Нафтогазом", "Київенерго" та владою Києва має бути діалог, однак держхолдинг не має права відмовлятися від підписання договору з "Київтеплоенерго" під приводом старих боргів "Київенерго".

Тим часом заступник очільника КМДА Петро Пантелеєв закликав "Нафтогаз" укласти договір на постачання газу з "Київтеплоенерго". Причина полягає у тому, що без подібної угоди  до мікрорайонів, які живляться від котелень "Київтеплоенерго", не вдасться постачати гарячу воду. 

У "Нафтогазі" на це відповіли, що разом з переданням теплогенерувального обладнання від одного суб'єкта до іншого мають передаватися і борги за газ, що утворилися в роботі цього обладнання раніше. Цього вимагає законодавство. 

"Міська влада намагається переконати нас через тиск у публічному просторі (підписати договір із "Київтеплоенерго" без урегулювання ситуації з боргами "Київенерго"), але ми тут ні до чого - є закон, стаття 22 закону "Про теплопостачання", - зазначили в прес-службі "відомства.