ВВС припустило, що адвокату Трампа заплатили $400 тисяч за зустріч Порошенка з президентом США

ЗМІ повідомляють, що адвокату президента США Дональда Трампа Майклу Коену нібито заплатили $400 тисяч за організацію зустрічі між президентом України Петром Порошенком і Трампом

Про це повідомляє ВВС з посиланням на анонімні джерела в Києві.

За словами співрозмовників агентства, оплата була здійснена посередниками. При цьому Коен не був зареєстрований як представник України, як того вимагає американське законодавство.

Джерело ВВС розповіло, що за послугами Коена звернулися в зв'язку з тим, що українські лобісти і посольство в Вашингтоні могли організувати не більше, ніж протокольну фотозйомку з Трампом.

Згідно з повідомленням, колишній помічник Порошенка звернувся за допомогою до неназваного українського депутата. Він, в свою чергу, через особисті контакти в єврейській організації в штаті Нью-Йорк вийшов на Коена.

За інформацією одного з джерел, Коену заплатили $400 тисяч за організацію зустрічі. Друге джерело в Києві уточнило, що загальна сума становила $600 тисяч.

В Адміністрації президента України назвали недостовірною інформацію про те, що посередники Порошенка заплатили щонайменше $400 тис. для організації першої зустрічі з Трампом, повідомляє УНІАН.

"Відверта брехня, наклеп і фейк. Саме так ми оцінюємо дезінформацію про те, що нібито зустріч президентів України і США була організована за гроші. Українсько-американський саміт у червні 2017 року був організований винятково офіційними дипломатичними каналами, зокрема посольством України у США", - йдеться у повідомленні.

У АП вважають публікацію ВВС частиною фейкової кампанії з дискредитації українсько-американських відносин, а також персональною атакою на президентів України та США.

"Ми вимагаємо спростування статті. В разі, якщо це не відбудеться, залишаємо за собою право подати позов до суду", - наголосили в АП.