Луценко у США розповів про здобутки України у боротьбі з корупцією

Генеральний прокурор Юрій Луценко розповів про здобутки України у боротьбі з корупцією протягом останніх кількох років

Відповідну інформацію він озвучив на дебатах Генеральної Асамблеї ООН з нагоди 15-ї річниці схвалення Конвенції ООН проти корупції, йдеться у його блозі.

Луценко заявив, що вдалося застосувати спеціальну конфіскацію та повернути до бюджету України 1,5 мільярди доларів США, які привласнила мафія Януковича.

"Ми провели реформи та створили нові антикорупційні установи: Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, Національне антикорупційне бюро України, Національне агентство з питань запобігання корупції, Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, Ці органи вже функціонують та щодня показують позитивні результати своєї діяльності", - зазначив Луценко. 

Також, запровадили відкриті реєстри кінцевих бенефіціарних власників українських компаній, а також електронних декларацій 2.5 мільйона держслужбовців.

Минулого року засудили 1700 корумпованих чиновників, що в 3 рази більше, ніж за будь-який рік до Революції Гідності у 2014 році.

"Ми прийняли нове законодавство та змогли викорінити найбільш серйозні корупційні схеми. Ці зусилля дозволяють зберегти до 7 млрд. доларів США щорічно", - додав Луценко.

"Я щиро вірю, що невідворотність покарання для злочинців та конфіскація їхніх незаконних активів є найкращою відповіддю на корупцію та демонстрацією ефективності Конвенції ООН проти корупції", - підсумував генпрокурор.