МВФ використовує Антикорупційний суд, щоб не давати Україні кредит, - БПП

У Блоці Петра Порошенка вважають, що МВФ застосовує тему Антикорупційного суду, аби відтермінувати надання наступного траншу кредиту Україні

Про це заявив народний депутат фракції Партії “Блок Петра Порошенка” Іван Вінник, прес-служба фракції.

“Наскільки мені відомо, наразі немає компромісного рішення по поправках з МВФ щодо повноважень накладання вето Радою міжнародних експертів, тим більше подолання такого вето", - зауважив політик.

Вінник підкреслив, що пошук компромісів триває, але він скептично ставиться до можливості знаходження такого компромісу.

"МВФ застосовує цю ситуацію, як привід, аби відтермінувати надання наступного траншу кредиту Україні. І причина - відсутність розуміння у МВФ наступної політичної кон’юнктури, у зв’язку з наближенням президентських та парламентських виборів”, - додав нардеп.

Політик підкреслив, що зрозумілим є те, що будь-який кредитор хоче персоніфіковано розуміти, хто відповідатиме за повернення грошей.

"Допоки у нього не буде розуміння, хто відповідатиме за виконання Угоди, доти будемо чути різні пропозиції, вимоги від наших міжнародних партнерів, які будуть суто формальною причиною, чому нам не дають наступний транш", - підсумував Вінник.