МЗС Британії розгнівалось через дзвінок російських пранкерів Джонсону

МЗС Британії розлютилося через дзвінок міністру закордонних справ Борису Джонсону від російського пранкера, який видавав себе за прем’єра Вірменії Нікола Пашиняна

Запис 18-хвилинної розмови з британським міністром на своєму каналі в YouTube розмістив прокремлівський британський журналіст Грем Філіпс, повідомляє BBC.

Під час розмови Борис Джонсон вітає нібито Пашиняна з його обранням на посаді прем’єра та обговорює відносини між Великої Британією і Росією, а також отруєння в Солсбері.

Джонсон також виявляє подив, коли псевдо-Пашинян стверджує, що президент Путін здійснює вплив на лідера лейбористів Джеремі Корбіна.

Британське міністерство заявило, що Джонсон зрозумів, що дзвінок був фальшивим.

"Ми перевірили його і негайно зрозуміли, що телефонує пранкер. Використання хімічної зброї у Сирії та Солсбері та нещодавні події у Вірменії – це серйозні питання. Ці дитячі дії показують брак серйозності у тих, хто стоїть за дзвінком", - заявили у міністерстві.

За дзвінком, вірогідно, стоять двоє відомих російських політичних пранкерів – Владімір Кузнєцов (Вован) і Алєксєй Столяров (Лексус).

Пізніше британський канал ITV з посиланням на дипломатичне джерело повідомив: Велика Британія вважає, що за дзвінком російських пранкерів голові МЗС Борису Джонсону стоїть Кремль.

"Це видається останньою відчайдушною спробою Кремля зберегти обличчя після того, як його осоромили на міжнародному рівні після нападу на Скрипаля", - зазначило джерело.

За його словами, добре, що Борис Джонсон швидко все зрозумів і закінчив дзвінок.

"Трагічно бачити, як велика міжнародна сила опускається до рівня пранкерів", - зазначив співрозмовник каналу.