На Київщині сільського голову підозрюють у хабарі на $90 тисяч

Детективи НАБУ повідомили підозру голові сільської ради та його пособнику щодо отримання неправомірної вигоди у $90 тисяч

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

25 травня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили голові однієї з сільських рад Києво-Святошинського району Київської області про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтею "Отримання неправомірної вигоди". Цього ж дня про підозру у вчиненні злочину за статтями "Співучасництво" та "Одержання хабаря" повідомлено пособнику голови сільради.

За даними слідства, згаданий посадовець за попередньою змовою з пособником вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі $90 тисяч від іншої фізичної особи. Неправомірна вигода отримана за затвердження детального плану території садибної житлової забудови орієнтовною площею 90 га у Київській області та вчинення дій задля підписання відповідного рішення сільради.

Під час обшуку детективами НАБУ виявлено та вилучено предмет неправомірної вигоди в розмірі $90 тисяч. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.