"Бориспіль" обіцяє прийняти тисячу вболівальників "Ліверпуля". А раніше не пускав їхні рейси

Вболівальники англійського "Ліверпуля", яиї рейси напередоді відмінили, зможуть потрапити на "Лігу чемпіонів" до Києва вчасно

Про це повідомив перший заступник генерального директора Міжнародного аеропорту Бориспіль Євгеній Дихне. 

"Хочу прокоментувати ситуацію з уболівальниками Ліверпуль, перельоти яких нібито не підтверджені Борисполем. На наше глибоке переконання відсутність необхідної комунікації зі стороною, яка відправляє (Ліверпуль і Реал Мадрид) за посередництва УЄФА, призвело до ситуації, в якій частина уболівальників могла не потрапити на матч", - зазначив Дихне. 

За його словами, під час підготовки до прийому літаків під час Ліги чемпіонів у "Борисполі" відмітили інфраструктуру обмеженість щодо прийому та стоянки широкофюзеляжних суден (класу Е). Тому їх кількість скоротили до 8 з кожної сторони. 

Але жодних обмежень на кількість щодо літаків класу С (Боїнг 737-800, Аербас 320), тобто, чартерів, якими оператори могли привозити фанатів. 

"Дійсно, два дні тому ми отримали запити на слоти ще трьох широкофюзеляжних суден з вболівальниками Ліверпуля з прильотом на 26 травня. Ми думаємо, що не маємо права підтверджувати слоти, не маючи впевненості у вчасно і якісно обслуговувати літак і не створити тим самим транспортних колапс через накладки у графіках відкравлення", - зазначив Дихне. 

Заступник директора "Борисполя" додав, що після переговорів з авіакомпаніями їм вдалося частково змістити графік польотів та прийняти ці повітряні судні. 

Раніше повідомлялось, що близько тисячі вболівальників, які хотіли подивитися на гру "Ліверпуля" в фіналі Ліги чемпіонів, не змогли потрапити до Києва через скасування рейсів.

Вчора ввечері група з 20 хуліганів атакувала уболівальників "Ліверпуля" неподалік Олімпійського стадіону в Києві. В результаті на двох учасників побиття вболівальників "Ліверпуля" склали адмінпротоколи