Путін вважає, що Захід не відповідатиме на його ядерний удар, - Піонтковський

Російський диктатор Володимир Путін шантажує блок НАТО можливістю застосування ним ядерної зброї, оскільки щиро вірить у те, що його опоненти не вдаватимуться до аналогічних дій у відповідь

Про це відомий експерт з Москви Андрій Піонтковський, котрий наразі змушений переховуватися у Європі, написав у своїй колонці для мережевого видання Kasparov.ru.

Такий висновок він робить на підставі розповіді одного з формальних екс-кандидатів в президенти Росії Григорія Явлінського про його останню розмову із Путіним, а також аналізуючи пропагандистський фільм "Світоустріій 2018", в основу якого покладено інтерв'ю незімнного російського президента для обслуговуючого Кремль телеведучого Володимира Соловйова.

" ....Путін відсотків на 90% впевнений, що Захід злякається його загрози "ядерної ескалації заради деескалації" і відступить. А якщо ні, то з 99%-ною вірогідністю відступить і не відповість після першого ядерного удару. З такими шансами - або, точніше, з такими уявленнями про свої шанси - азартні персонажі охоче грають у Володарів Світу", - зазначив Піонтковський.

Зауважимо, що днями Явлінський передав свій наступний діалог з диктатором:

"- Володимире Володимировичу, ви розумієте, що ми наблизилися до війни?

- Так. І ми в ній переможемо".