У Франківську на 2 місяці заарештували молодика, котрий своїм авто збив на смерть відомого у місті стиліста

Івано-Франківський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 24 липня без права внесення застави для 20-річного студента ні ім'я Артур Герасимів, котрий збив місцевого підприємця й утік з місця пригоди

Аварія трапилася у ніч з четверга на п’ятницю, 25 травня, о 00.34 годині на мості через річку по вулиці Галицька. Водій на автомобілі втік. Велосипедиста доставили в лікарню, де він пізніше помер, пише Курс.

Правоохоронці встановили автомобіль марки "Skoda Superb", причетний до автопригоди. Поліція знайшла автомобіль покинутим на вулиці Тролейбусній. Поліцейські встановили й водія, який керував транспортним засобом. Ним виявився 20-річний житель смт. Рожнятів, студент 3-го курсу ІФНТУНГ Артур Герасимів.

Читайте такожУкраїнці тисячами вбивають один одного в аваріях на дорогах. Чому так відбувається

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 135 ККУ ("Завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, старість, хворобу або внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов'язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу, а також у разі, коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан") та ч. 2 ст. 286 ККУ (ті самі діяння, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого).

Потерпілий - відомий у місті підприємець, власник салону краси "Balbao" Анатолій Гуменяк.

Чоловік втратив багато крові. Майже сотня франківців зголосилися здати кров, аби врятувати 32-річного чоловіка.

На жаль, медикам не вдалося врятувати життя Анатолія.