Президент УЄФА продовжує нарікати на владу Києва за відсутність дешевих помешкань для вболівальників

Президент УЄФА Александер Чеферін розкритикував владу Києва за те, що не змогли забезпечити уболівальникам, які приїхали на фінал Ліги чемпіонів, гідні місця ночівлі за нижчими цінами

Про це йдеться в інтерв'ю президента УЄФА Александера Чеферіна для New York Times.

"Раніше люди, які приймали рішення про місце проведення фіналу ЛЧ говорили: "Хочу дати вам гру". Тепер же місто надає повне досьє, а також свої конкурентні переваги.

Київ прекрасний, але фанати не можуть орендувати кімнату за сотні євро. В майбутньому, я пропонуватиму, щоб присутність готельної інфраструктури було визначальним при виборі міста, яке приймає фінал єврокубка. Проведення фіналу не повинні вигравати міста, в яких фанати змушені ночувати в гаражах", - сказав Чеферін.

Як повідомлялося, інформацію про масову здачу квитків іноземними вболівальниками через дорожнечу у Києві спростував оргкомітет фіналу ЛЧ. "Ми намагалися додзвонитися до клубів, там посміялися над цією інформацією", - сказав уповноважений з питань організації фіналу Ліги чемпіонів Андрій Мірошниченко.

Крім того, ресурс "СтопФейк" теж визнав фейком  це повідомлення. Інформацію поширив іспанський новинний As.com, але в статті немає ані слова про стрибки цін у Києві та про дороге житло, а цифра 2200, яку згадує журналіст, — приблизні розрахунки відмов від заявок на квитки. Про це написали російські ЗМІ newsru.com, Украина.ru, “Спорт Экспресс”, а також українські “Обозреватель”, Sport.ua, Страна, Громадське, 24 канал, NewsOne, “Факты”, ТСН та інші.  

Багато зарубіжних ЗМІ розповіли також про можливість переночувати безоплатно в Києві завдяки ініціативі киян Kyiv Free couch for football fans.